Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Мінсоцполітики: неможливість повернення працівника на підприємство у зоні АТО не є простоєм

Міністерство соціальної політики України в своєму листі від 11.08.2014 р. № 8946/0/14-14/13 повідомляє наступне.

Відповідно до статті 34 Кодексу законів про працю простій - це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) (стаття 113 КЗпП).

Разом з тим неможливість повернення працівника на підприємство, яке знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції, на думку Мінсоцполітики, не є простоєм.

Тому Мінсоцполітики з метою врегулювання на законодавчому рівні питань збереження трудових відносин та надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичних операцій розробило проект Закону України «Про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки», яким пропонується надавати працівникам відпустку без збереження заробітної плати на весь період проведення антитерористичної операції.

Прийняття зазначеного проекту сприятиме збереженню робочих місць за такими працівниками, зарахуванню періоду їх відсутності на роботі у зв'язку з проведенням антитерористичної операції до стажу роботи та дасть змогу таким працівникам вжити заходів для збереження їх життя і здоров'я без ризику втрати роботи.

Нагадаємо, що ПАРД та АФП акумулюють консультації, листи та нормативно-правові акти щодо особливостей діяльності у зоні АТО та в АР Крим. Для зручності користування на веб-сайті ПАРД створено банер, в якому розміщені зазначені матеріали.

Поділитись: